Gedicht over die Regenboog & die Rots

Ik kreeg een gedichtje over de regenboog op mijn hart toen mijn oudste kind werd geboren. Ik weet niet eens of je het wel een gedicht mag noemen. Het waren namelijk maar twee regeltjes die ik steeds weer hoorde in mijn hoofd. Op zijn geboortekaartje hebben we een bijbeltekst geplaatst en niet het gedichtje. Toch bleef dit versje hangen. Ik moest er wat mee. Dit gedichtje schreef ik met een speciale (uitwisbare) pen op het raam in zijn kamer:

“Al zijn de golven nog zo hoog; denk dan aan die regenboog”

Regenboog: het komt goed, schatje

Ik denk dat je als ouder iets mee wil geven aan je kind. Iets wat eeuwigheidswaarde heeft. Voor ons gezin is het geloof belangrijk; het vormt een fundament. Bij mijn oudste kreeg ik het idee dat ik hem wilde bemoedigen (van jongsaf aan) met een gedicht dat gebaseerd is op de Bijbel. Er zullen genoeg situaties komen die pittig zijn.

Als moeder kan ik al verdrietig worden bij die gedachte dat ook hij wel eens met verdriet of teleurstelling te maken zal hebben. Je wil je kind beschermen, maar je snapt dat je zoon op gegeven moment niet meer onder je vleugels blijft hangen. Als het niet meezit, dan hoop ik dat hij terug kan vallen op deze tekst. Houd vol, geef niet op, heb moed, het komt wel goed! Je zult niet verdrinken, jij bent in die ark. Het lijkt alleen continu te regenen, maar na regen komt zonneschijn én een regenboog.

Rots: niet wankel, maar standvastigheid

Bij mijn tweede kind kreeg ik ook een mooie tekst. Ha, tenminste dat vind ik. Ik wil hem meegeven dat je wel veel avonturen kan beleven: “je kunt veel van het leven en de wereld zien. En dat is leuk, maar blijf altijd op de eeuwige Rots staan. Raak niet ontmoedigd, maar ook niet overmoedigd. Het maakt niet uit waar je bent, op de Rots sta je veilig en stabiel.”

“Waar je ook heen zal gaan; blijf altijd op die Rots staan”

Binnen in mijn hart

Ik vind het bijzonder dat je gedichten slaan om je omgeving, maar ook op je mentale gesteldheid. Daar draait het geloof om; het vormt je van binnenuit, ook al is het daarbuiten of je omgeving vervormd. Het geloof vernieuwt je, al ben je beschadigd geweest. Natuurlijk bid je als ouder voor God Zijn bescherming en liefde over je kinderen. Je bidt zelfs nog meer als je beseft dat je als ouders je kind niet voor alles kunt beschermen. Lieve help, je kind zal voor een stukje karaktervorming vast door het een en ander moeten gaan. Je hoopt dat ze in die strijd mogen vasthouden aan hun fundament.

Printable posters downloaden?

Ik heb verschillende posters gemaakt met de teksten die ik voor mijn kinderen heb geschreven. Je kunt ze voor een klein bedrag per stuk downloaden via de webshop van Ellen Mae. De webshop van Ellen Mae is beveiligd en heeft meerdere betalingsmodelijkheden voor Nederland en België. De printables (PDF) ontvang je per mail in hoge resolutie in A3 en A4 formaat. Klik hier om naar die webwinkel te gaan.

Downloaden via https://ellenmae.nl/product/denk-dan-aan-die-regenboog/
Downloaden via https://ellenmae.nl/product/poster-denk-dan-aan-die-regenboog-kleurrijk/
Downloaden via https://ellenmae.nl/product/poster-blijf-altijd-op-de-rots-staan-geel/
Downloaden via https://ellenmae.nl/product/poster-blijf-altijd-op-de-rots-staan-grijs/

Wil je inhoudelijk even sparren? Wil je je verhaal kwijt? Neem contact op via het contactformulier.

About the author

I'm Naomi from NEWS OF PEACE. This blog is about love, hope and faith. Those are the ingredients for perfect peace. I'm married, I'm a mother, I love God. I'm also a sister, a daughter and a friend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *